GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Evenementen

16/8/2004
Tussentijds halfjaarlijks rapport van de Graitec-Groep 30% omzetgroei t.o.v. dezelfde periode vorig jaar


Bièvres, Frankrijk – 10 augustus 2004 – Graitec SA heeft de resultaten voor de eerste helft van zijn begrotingsjaar 2004 aangekondigd. Voorlopige berekeningen tonen een geconsolideerde omzet van 4.246 miljoen Euro, wat een indrukwekkende stijging van 30% inhoudt in vergelijking met dezelfde periode in 2003. De netto verkoop voor het tweede kwartaal bedraagt 2.220 miljoen euro, wat een stijging van 41% bedraagt t.o.v. dezelfde periode van vorig jaar. De netto winst voor de eerste zes maanden van fiscaal jaar 2004 was positief en bedroeg 0.184 miljoen euro.

Met deze uitstekende resultaten, die zowel de verkoopstoename als een verhoogde winst weergeven, toont Graitec niet alleen aan dat de klanten de aangeboden oplossingen, maar ook het succes van het bedrijfsmodel waarderen. Graitec klanten krijgen een onovertroffen voordeel. Dit zien we bij Advance, dat gebaseerd is op AutoCAD en enerzijds een unieke integratie van staal en beton biedt, en anderzijds vakspecifieke detaillering aan boord heeft. CAE-producten zoals ARCHE voor de bouwsimulatie of EFFEL voor statische en dynamische analyse, kunnen zelfstandig gebruikt worden of naadloos geïntegreerd worden in de CAD-producten.

"Ondanks de wisselende toestanden in de bouwindustrie, toont ons geoptimaliseerd verkoopproces positieve resultaten op alle gebieden. Wij konden het internationale deel van onze omzet in de eerste helft van 2004 met 48% verhogen, komende van 35% in 2003" zegt Thierry Lamidieu, Chief Operation Officer van de Graitec-Groep.

"Ik ben verheugd om de voortdurende investeringen in de ontwikkeling van Graitec te zien want meer dan 20% van onze omzet wordt besteed om onze producten, zowel op CAD- als op CAE-gebied, te verbeteren, en dat terwijl tegelijkertijd de rentabiliteit verhoogd wordt. Dit waarborgt de investering van onze klanten en Graitec kan daardoor de groeiende weg in de toekomst voortzetten", verklaart Francis Guillemard, Chief Executive Officer van de Graitec-Groep.

Over GRAITEC:

GRAITEC, dat opgericht werd in 1986, is vandaag een belangrijke softwareontwikkelaar van toepassingsgerichte software voor CAD en bouwanalyse. De Graitec software wordt gebruikt door meer dan 6.000 klanten. Hiermee kunnen prestigieuze constructies gebouwd worden zoals de tribunes van het Stade de France (BOUYGUES) of de metro van Caïro (CAMPENON BERNARD). De GRAITEC-groep telt vandaag meer dan 150 medewerkers. Het wordt geleid door 7 dochterondernemingen (Frankrijk, Duitsland, Benelux, Tsjechische Republiek, Roemenië, Canada, V.S.) en een wereldwijd partnernetwerk. Voor meer informatie over Graitec, kunt u onze website www.graitec.com bezoeken.


GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie