GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Evenementen

26/7/2004
GRAITEC ontvangt het Europese EUREKA logo voor het innovatieve FT-EXPERT project


 
Bièvres, France – August 18, 2004: GRAITEC's FT-EXPERT project heeft tijdens de jaarlijkse vergadering van de Europese commissie die eind juni gehouden is (Eureka referentie 3335), het EUREKA logo ontvangen voor innovatieve ontwikkeling.

Ontwikkeld in samenwerking met de Griekse organisatie CCS, is het doel van het FT-EXPERT project om een constructief ontwerp softwareplatform te genereren die de gebruikers de gelegenheid geeft om gelijktijdig toegang te krijgen tot de gehele ontwerp informatie. Informatie uitwisseling is geoptimaliseerd en volledig geïntegreerd, dus d.m.v. een specifieke simulatie kunnen constructeurs de volledige informatie op tijd ontvangen, en beslissingen nemen zonder daarbij inbreuk te doen op andere vakgebieden.

Gebaseerd op het FT-EXPERT project, zal de eerste applicatie op korte termijn beschikbaar zijn voor constructieve simulatie, gebaseerd op de Eurocodes. Een van de in het oog springende functies is technologie die een gebouwmodel automatisch kan omzetten naar een eindig elementen model, om zodoende tijd te besparen en om een naadloze uitwisseling te waarborgen tussen de gerelateerde applicaties.

Francis GUILLEMARD, CEO van de GRAITEC groep: «Het Eureka logo beloont en ondersteunt de inspanning op het gebied van de innovatie van het project dat door GRAITEC en CCS wordt geleid. Deze erkenning opent de weg om samen te werken met marktleiders in iedere engineering discipline om een complete oplossing aan te bieden voor geïntegreerde rekensoftware voor ingenieursbureaus ».


Gestart in 1985, is het EUREKA programma een internationaal overheidsinitiatief voor technologische samenwerking van 33 Europese landen inclusief de Europese Unie. Haar netwerk spoort de industrie aan om gezamenlijk ontwikkeling te doen in nieuwe markten. Het Eureka logo is een internationaal geaccepteerd logo.
 
Deze nieuwe technologie zal geïntegreerd worden in diverse onderdelen van GRAITEC's nieuwe generatie analyse software met als code naam FT–OFFICE, die voor het eind van het jaar beschikbaar moet zijn.

  Een gebruikersvriendelijke grafische modeler om      eenvoudig constructies te beschrijven met meer      krachtige en efficientere hulpmiddelen (bijv.:      Definieer een camera pad en het opnemen van      video reeksen van constructieve vervormingen,      etc.)
  Een solver die zichzelf insteld naar de complexiteit      van de geometrie (progressive meshing, meshing      op basis van dichtheid van vlakken, 8 of 9 knoops      elementen.)
  Generatie van berekenings rapportages dat      gelijktijdige vastlegging van een script toestaat      inclusief grafica dat weergegeven kan worden      tijdens iteraties.

Over GRAITEC:

GRAITEC, dat opgericht werd in 1986, is vandaag een belangrijke softwareontwikkelaar van toepassingsgerichte software voor CAD en bouwanalyse. De Graitec software wordt gebruikt door meer dan 6.000 klanten. Hiermee kunnen prestigieuze constructies gebouwd worden zoals de tribunes van het Stade de France (BOUYGUES) of de metro van Caïro (CAMPENON BERNARD). De GRAITEC-groep telt vandaag meer dan 150 medewerkers. Het wordt geleid door 7 dochterondernemingen (Frankrijk, Duitsland, Benelux, Tsjechische Republiek, Roemenië, Canada, V.S.) en een wereldwijd partnernetwerk. Voor meer informatie over Graitec, kunt u onze website www.graitec.com bezoeken.

GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie