GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Evenementen

13/12/2007
GRAITEC lanceert Advance Staal 8.1!

GRAITEC lanceert "Advance Staal 8.1", een nieuwe versie van zijn vlaggenschip software voor het creëren van staalconstructies in AutoCAD.

Ontwikkeld voor de bedrijven in de staalbouw en ontwerpbureaus, Advance Staal is de software voor staal constructie modellering (profielen en verbindingen) die automatisch tot algemene overzichtstekeningen, productietekeningen, lijsten en Nc- bestanden leidt. Advance Staal is geintegreerd in het platform AutoCAD®.

Versie 8.1 heeft meerdere grote vernieuwingen die gegroepeerd kunnen worden in 3 belangrijke gebieden: De modellering van complexe constructies en plaatwerk, de kwaliteit en de hoge graad van automatisering van productietekeningen, en de uitwisselbaarheid.

1. De modellering van complexe constructies en plaatwerk

Advance Staal 8.1 brengt een reeks nieuwe functies die het ontwerp en de vervaardiging van complexe staaldelen vergemakkelijken. Deze nieuwe functies laten de modellering, en genereren van productietekeningen toe van kegels (met rondeschrijven, vierkante, en elliptische vormen als basis), veelhoekige piramides, tot aan trechters. Ook het maken van verdraaide gevouwen platen is nu mogelijk, welke veel in de bruggenbouw wordt gebruikt.

Met elke nieuwe versie, bewijst Advance Staal zich als superieure oplossing voor constructies met "niet-traditionele" staal delen.

De modellering van complexe constructies en plaatwerk
2. Kwaliteit en hoge mate van automatisering voor het genereren van tekeningen
Kwaliteit en hoge mate van automatisering voor het genereren van tekeningen
Advance Staal 8.1 verbetert de productiviteit van constructie en ontwerpbureaus door een reeks van hulpmiddelen die tot betere, eenvoudiger en snellere generatie van productietekeningen leiden.

Advance Staal 8.1 verzorgt automatisch tekeningen die nuttige informatie voor de vervaardiging verstrekken (b.v., als een profiel alleen gaten heeft in het lijf, dan zal slechts dat aanzicht van het profiel worden getoond).

Andere verbeteringen; optimalisering van automatische plaatsing van labels en annotaties voor betere leesbaarheid van tekeningen, betere weergave van hellingsdriehoeken, enz.
3. Interoperabiliteit

Advance Staal 8.1 integreert GTC, de exclusieve technologie GRAITEC (GTC=GRAITEC Transfer Center). Deze technologie biedt:

De gegevens in en uitvoer van de formaten: CIS/2, SDNF, PSS, IFC 2.X3
Met meerdere gebruikers van Advance Staal gelijktijdig aan het zelfde project werken en de modellen synchroniseren
Synchronisatie van de wijzigingen die door ingenieurs in andere software dan GRAITEC worden gemaakt (sectiewijzigingen, toevoeging van structurele elementen, enz.).

Deze technologie vermijdt dubbel invoer en gegevensverlies. Het beveiligt projecten door foutenrisico's te minimaliseren.

Een aantal andere hier niet vermelde veranderingen zijn:

Compatibel met 32 en met 64 bits van Windows Vista en AutoCAD 2008.
Talrijke nieuwe assemblies (kolomlassen, spanschroeven, enz.) en nieuwe opties van het metaalwerk.
Verbeterde X-Refs beheer (compatibel met "X-Ref - bind" en "wijzig X-Ref").
Uitbreiding van technologie "Snelle Verbindingen" voor het automatisch toepassen van verbindingen in het model.
Uitbreiding van de berekeningmethodes (Amerikaanse normen AISC en EC3 Europese normen).
Advance Staal - Interoperabiliteit
> De releasedatum van versie 8.1: December 15 2007
> Compatibel: AutoCAD® 2002, 2004, 2005, 2006, 2007 en 2008 32 en 64-bit
> Talen: Duitse, Engelse, Nederlandse, Poolse, Russische, Tsjechische, Spaanse talen
GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie