GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Software nieuws

29/9/2006
Advance Beton 7.1 is beschikbaar!Advance Beton een applicatie op AutoCad® voor constructieve betonmodellering, automatische wapeningstekeningen en materiaallijsten. De applicatie is speciaal ontwikkeld voor ingenieurs- en tekenbureau's.

De grootste verbeteringen in Advance Beton 7.1 richten zicht op 3 doelstellingen:
  • Verhoogde productiviteit
  • Verbeterde kwaliteit van de tekeningen en snellere afwerking
  • Hogere kwaliteitsborging
VERHOOGDE PRODUCTIVITEIT
VERBETERDE KWALITEIT VAN DE TEKENINGEN EN SNELLERE AFWERKING
VERHOOGDE PRODUCTIVITEIT: In Advance Beton 7.1 zijn de wapenings tekeningen van verschillende elementen geautomatiseerd. De gebruiker definieert de wapeningstijl voor dat type element (bijv: doorgaande liggers, vloersparingen, wanden en wandsparingen) en wordt automatisch de tekeninguitslag gegenereerd met de noodzakelijke wapening en bijschriften.

Andere verbeteringen zijn: nieuwe grippunten voor de controle van grafische elementen, vereenvoudigd verdiepingsbeheer, kopiëren van symbolen en maatvoering van een verdieping naar de andere met automatische detectie van gerelateerd symbolen / elementen, etc.
VERBETERDE KWALITEIT VAN DE TEKENINGEN EN SNELLERE AFWERKING:
Advance Beton 7.1 ondersteunt nu het AutoCAD "dynamic Block" concept voor de creatie van snedes. Deze nieuwe functie maakt nauwkeurige 2D views mogelijk en "linkt" deze aan het 3D model, omdat zij automatisch gedefinieerd zijn op het moment waarop de snede gecreëerd wordt. In geval dat het model wijzigt, worden de details systematisch geüpdate. Door deze technologie kunnen raamsparingen weergegeven worden in snedes en aanzichten als een compleet aangepast symbool, inclusief boven- en onderdorpel. Dit is ook erg handig bij de trapweergave.


HOGERE KWALITEITSBORGING

Andere functies, zoals de arceerhoek die de elementhelling volgt, het verbeterde symboolplaatsingsalgoritme volgens elementen of automatische detectie van noodzakelijke associatieve maatvoeringslijnen ( volgens de contour, openingen etc. ) draagt significant bij aan schonere en betere tekeningen.

 HOGERE KWALITEITSBORGING: Advance Beton 7.1 bevat een nieuwe zogenaamde “Model     Watch”. Dit controleert continu de consistentie van het 3D model. Advance Beton waarschuwt     onmiddellijk indien identieke elementen elkaar overlappen of dat sparingen buiten wanden geplaatst     zijn, etc.
    Op dezelde wijze beperkt Advance Beton 7.1 de tekening updates en daarmee de kans op fouten     door een constante controle op projectwijzigingen.

Advance Beton 7.1 brengt ook andere verbeteringen als antwoord op gebruikers wensen.
Advance Beton 7.1 is compatibel met AutoCAD 2002, 2004, 2005, 2006 en 2007.
Beschikbaar in de talen Duits, Engels, Nederlands, Pools, Russisch en Tsjechisch.
Update met onderhouds contract: eind oktober 2006.

David BOURGEOIS (Design Office Manager bij FINAXIOME): "Het belangrijkste voordeel van Advance Beton is de hoge productiviteit en kwaliteit door 3D. Wij zijn ook erg verheugd over de samenwerking met het opzetten van dynamische blokken in de versie 7.1. Het resulteert in een verbeterde efficiëntie".

GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie