GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Software nieuws

26/5/2006
GRAITEC maakt haar serie van compatibiliteit bekend met Autodesk Revit Structure


GRAITEC, een van de grootste wereldwijde software ontwikkelaars voor de constructie berekeningen en voor constructie tekeningen, maakt de compatibiliteit bekend van Arche / Effel en Advance met Autodesk Revit Structure. Deze integratie voorziet de ingenieursbureaus en tekenbureaus de mogelijkheid om de GRAITEC software te gebruiken in combinatie met Autodesk Revit Structure. Deze software berekent de structuurcalculatie en tekent snel, zonder recreëren van het model en met een minimaal risico op fouten.
Afbeelding 1 : Van de Autodesk Revit Structure naar Advance Staal
Een gestructureerd model in Autodesk Revit Structure kan geëxporteerd worden naar Arche of Effel om de calculatie en structuur te optimaliseren. Het geüpdate model in Autodesk Revit Structure kan geëxporteerd worden naar Advance Beton –of Staal, om de gewapend beton of staalconstructie tekeningen te creëren en eventueel NC machines aan te sturen.

Deze koppeling is een plug-in voor Autodesk Revit Structure en kan worden gedownload van de GRAITEC site: www.graitec.com/revit. Naast de koppeling met GRAITEC software, kan de plug-in ook exporteren van een Autodesk Revit Structure 3D model in een SDNF 2.0 en een SDNF 3.0 standaard formaat.

Manuel LIEDOT, Directeur Product Marketing en Research & Development manager: “Dankzij het gebruik van de Revit serie (Autodesk Revit Building / Autodesk Revit Structure) en het gebruik van GRAITEC software, hebben gebruikers profijt van een progressieve CAD/ calculatie serie, van een bouwkundig design tot de constructie tekening. Verder, gaan wij ons Research en Development focussen op ons belangrijkste doel: Gestructureerd calculeren en automatisch creëren- constant proberen elke markt te benaderen met specifieke engineering standaarden.”

Koppelingen beschikbaarheid:
 Vers Arche en Advance S taal: per direct
 Vers Advance Beton Effel: herfst 2006


Ga naar www.graitec.com voor meer informatie.

Afbeelding 2 : Van de Autodesk Revit Structure naar Arche

Over GRAITEC
GRAITEC, dat opgericht is in 1986, is een belangrijke ontwikkelaar van softwarepakketten van CAD en constructieberekeningen voor de bouwsector in Europa. Met deze softwarepakketten, die door meer dan 6000 klanten gebruikt worden, kunt u indrukwekkende constructies uitwerken: Torenflats, Cœur Défense, tribunes van het Stade De France, Metro van Caïro...
De GRAITEC-groep heeft vandaag de dag meer dan 150 medewerkers verdeeld over 7 kantoren (Frankrijk, Duitsland, Nederland/België, Tsjechische Republiek, Roemenië, Canada/USA). GRAITEC heeft eveneens een wereldwijd netwerk van meer dan 30 distributeurs).
GRAITEC is al 10 jaar Autodesk partner. De Advance serie is gebaseerd op het AutoCAD platform.

GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie