GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Software nieuws

25/1/2006
GRAITEC en AVEVA sluiten strategisch samenwerkingsverband


daratechPLANT2006 - Houston, Texas - AVEVA (LSE: AVV) een toonaangevende leverancier van engineering oplossingen voor de olie- en gas industrie, process industrie, energie en scheepvaart, heeft een strategische overeenkomst gesloten met GRAITEC, ontwikkelaar van staal- en beton ontwerp oplossingen voor de Architectuur/Engineering/Constructie industrie (AEC).
Chemische Chloor Fabriek-VIRO Engineering bv
Chemische Chloor Fabriek-VIRO Engineering bv

De overeenkomst verenigd AVEVA’s PDMS-technologie, die wereldwijd wordt gebruikt voor het ontwerpen en beheren van offshore installaties, LNG-terminals, krachtcentrales, en topdecks voor schepen, met GRAITEC’s product “Advance” voor het ontwerpen van staal en gewapend beton constructies. De PDMS-gebruikers kunnen hun bestaande staalontwerpen uitbreiden met een op AutoCad gebaseerd ontwerp programma voor staaldetaillering  en geautomatiseerde tekeningsproductie. Dit houdt ook in het automatisch uitwisselen van gegevens en modellen van en naar staalconstructie bedrijven.

Een volledige integratie van PDMS en Advance Staal zal in 2006 beschikbaar zijn. Doordat het gebruik maakt van een bewezen integratie functie, zal deze een perfecte controle van de constructiewijzigingen tijdens het ontwerpen kunnen uitvoeren. Een productiegeteste, bi-directionele interface is onmiddellijk beschikbaar zodat vroege gebruikers meteen voordeel kunnen halen uit deze geavanceerde staal ontwerp oplossing.

„Deze overeenkomst is één van de vele gunstige resultaten van AVEVA’s strategische ontwikkeling alliantie  met Autodesk,“ zegt Richard Longdon, CEO van AVEVA Group plc. „Wij zullen een naadloos geïntegreerd product binnen een zeer korte tijdspanne kunnen leveren dankzij onze wederzijdse ondersteuning van het AutoCad-platform in PDMS en in GRAITEC’s Advance Staal. Door deze geïntegreerde oplossing kunnen ontwerpers in de traditionele AEC-industrie piping oplossingen van AVEVA gebruiken. Zowel de GRAITEC-producten als Autodesk’s AutoCad vergroten hiermee hun marktpotentie in de process industrie.“

“Wij zijn erg verheugd op de AVEVA / GRAITEC samenwerking” zegt Thierry Lamidieu, COO van GRAITEC. “Deze samenwerking biedt onze gezamenlijke klanten de voordelen van een geïntegreerde Piping / Staal- en Betonoplossing wat hen toegevoegde waarde geeft en een verhoogde productiviteit.”

Over GRAITEC

Het hoofdkantoor van GRAITEC bevindt zich in BIÈVRES, Frankrijk. GRAITEC ontwikkelt al meer dan 20 jaar krachtige CAD- en analysesoftware voor de constructie industrie met één enkel doel: klanten helpen om hun doelen te bereiken en te overtreffen door hen van tools te voorzien die aan hun ontwerpproductie en kwaliteitsvereisten voldoen en deze zelfs overschrijden. GRAITEC is de enige ontwikkelaar ter wereld die een volledige reeks van compatibele en geïntegreerde producten aanbiedt die ontwerp en detaillering voor gewapend beton en staalconstructie omvat. GRAITEC is de 3de grootste ontwikkelaar in Europa voor constructie applicaties. Vandaag werkt GRAITEC via 8 dochterondernemingen en heeft ze een groeiend netwerk van meer dan 30 partners om een sterke globale organisatie aan te bieden. Voor meer informatie over GRAITEC, surft u best eens naar www.graitec.com


Over AVEVA

AVEVA Group plc is één van de belangrijkste en snelst groeiende aanbieders ter wereld van IT en dienstverlening voor de industrieën olie en gas, papier en pulp, energie, chemie, farmacie en de scheepvaart. Ze worden vermeld op de Beurs van Londen (LSE: AVV), de Groep kende voor het jaareinde maart 2005 een groei door een omzet die 51% hoger was dan in 2004. De groep groeit constant sinds 1967 via de kracht van pionierende constructietechnologie die de informatiekwaliteiten van zijn klanten tegen de snelgroeiende IT-industrie beschermt.

De geschiedenis en innovatie van de Groep overspant vijf decennia en heeft de meeste van de belangrijke constructie-IT-technologieën van vandaag geproduceerd. AVEVA, die meer dan 1500 klanten heeft, heeft een heersende positie in vele marktsegmenten zowel in binnen- als buitenland. In mei 2004 verwierf de Groep Tribon Solutions AB, het marktleidende scheepsbouwoplossende bedrijf en helpt ze nu 85% van de wereld top-20 van scheepsbouwers.

De klanten van de Groep zijn o.a. installatie-eigenaars, scheepsbouwers en constructieaannemers zoals ALSTOM Power, AMEC, BASF, China Huanqiu Contracting & Engineering Corporation, Daewoo Heavy Industries, Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DSME), Dalian New Shipbuilding, Du Pont, Electricité de France, Framatome ANP, Halliburton, Hanjin Heavy Industries, Hitachi, Hudong Zhonghua Shipyard, Hyundai Heavy Industries, Kawasaki Heavy Industries, Kawasaki Shipbuilding Corporation, Kvaerner, Merck, Mitsubishi Heavy Industries, Mitsui Engineering & Shipbuilding, North-West Electric Power Design Institute, Petronas Carigali, Samsung Engineering, Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding, Shell, Sinopec Engineering Incorporation, STX Shipbuilding en Uhde.

AVEVA Group plc bevindt zich in Cambridge, Engeland. Haar dochterondernemingen tellen wereldwijd momenteel meer dan 500 personeelsleden met kantoren in Engeland, Australië, Canada, China, Frankrijk, Duitsland, Hongkong, India, Italië, Japan, Maleisië, Noorwegen, Rusland, Saoedi-Arabië, Singapore, Zweden, Zuid-Korea en de V.S.

Over VANTAGETM

VOORDEEL, de collectieve naam voor de vier AVEVA producten, biedt bewezen, geïntegreerde en veelzijdige oplossingen voor de Engineering-IT. VANTAGE is bekend voor zijn Plant Design Systeem (PDMS).  Dat omvat ook het gegevensbeheer, de projectleiding, het constructieontwerp, de visualisatie, de software-integratie van derden, het aankopen en het verbinden van de commerciële onderneming op een gemeenschappelijke basis. VANTAGE vertegenwoordigt de verplichting van AVEVA voor de beste van technologie-uitrusting om aan de behoeften van een goede constructie te voldoen en ze biedt de meest geavanceerde en meest verdeelde projectwerkoplossing ter wereld. VANTAGE wordt ontwikkeld op een bewezen en evoluerende technologie die al meer dan 25 jaar op belangrijke globale projecten ingezet wordt.

Over PDMSTM

Het VANTAGE Plant Design Systeem (PDMS) is een gegevenscentrische, multidisciplinaire oplossing voor 3D-procesbedrijfsontwerp inclusief toepassingen en verwijzingsgegevens voor elk constructieonderdeel. Het verschil met gewone 3D benadering is dat er niet meteen een tekeningsmotor vereist is, maar er meteen een grafiek getekend wordt via een enkel coherent gegevensmodel van de volledige installatie. De PDMS werd eerst gelanceerd in 1976.  De architectuur ervan werd ontworpen om te evolueren: dat gebeurde door het uitbrengen van vele belangrijke besturingssystemen tijdens de vooruitgang van de IT-technologie. Het systeem is compatibel met alle vorige versies en veel andere belangrijke de industriesystemen.

Voor meer informatie, surft u best naar de AVEVA-site via www.aveva.com.


GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie