GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Evenementen

30/9/2005
GRAITEC verhoogt ook het kapitaal om de groei te ondersteunen en zijn internationale ontwikkeling te versterken


Bièvres, 24 september 2005 - GRAITEC, de internationale ontwikkelaar van constructie- en CAD-berekeningssoftware voor de bouwsector, heeft vandaag de financiële injectie van een bedrag van 4,5 miljoen euro aangekondigd.
CDC Entreprises Innovation heeft deze operatie geleid waaraan Crédit Agricole Private Equity en BNP Paribas Private Equity hebben deelgenomen. Zij voegen aan het kapitaal de middelen toe die beheerd worden door SGAM Alternative Investments, Sofimac en Soficatra historische aandeelhouders van de vennootschap sinds mei 2000. Met deze nieuwe fondsen zal GRAITEC zijn positie van Europese leider op de markt van het Computerondersteund Ontwerpen "CAD" voor de bouwconstructie kunnen versterken. De financiering zal vooral dienen voor de technologische ontwikkeling rond de « Advance »software en voor de versnelling van de commerciële ontwikkeling en het beleid betreffende externe groei.


Over CDC Entreprises Innovation
CDC-ENTREPRISES Innovation is de tak van risicokapitaal van de Groep CDC-ENTREPRISES die hoofdzakelijk op de vennootschappen met sterke groeivooruitzichten is gericht gebaseerd op de technologische innovatie. CDC-ENTREPRISES Innovation beheert op dit ogenblik meer dan 425 miljoen euro. De bevoorrechte sectoren waarin geïnvesteerd wordt zijn de informatie en communicatietechnologieën, de halfgeleiders en de biologie.

Over Crédit Agricole Private Equity
Crédit Agricole Private Equity, de beheersvennootschap in opdracht van derden van Crédit Agricole N.V. is er voor de rechtstreekse deelnemingen in niet genoteerde ondernemingen.
35 professionals gespecialiseerd in 4 takken (Kapitaal Ontwikkeling & Overdracht, Risicodragend Kapitaal, Ondergeschikte Markt, Tussenverdieping) beheren 1,2 miljard euro in de vorm van FCPR, FCPI en SCR. Crédit Agricole Private Equity begeleidt de ondernemers in hun groeiprojecten.


Over BNP Paribas Private Equity
BNP Private Equity is een filiaal van de groep BNP Paribas. BNP Paribas Private Equity begeleidt sinds talrijke jaren de ontwikkeling van niet genoteerde vennootschappen. BNP Paribas Private Equity die 38 professionals heeft, adviseert 12 investeringsfondsen of beleggingsmaatschappijen met een totaal van 1,3 miljard euro.


GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie