GRAITEC nieuws
GRAITEC nieuws Software nieuws

24/6/2005
GRAITEC lanceert Effel Advanced!


Door het studieproces van onze klanten te bestuderen, hebben we geconstateerd dat 25% van de studietijd aan de modellering en 75% aan de uitvoering van de resultaten besteed werd. Dit heeft als uitgangspunt gediend om Effel Advanced te ontwerpen. Het softwarepakket integreert dus een technologie « Result Memory » waarmee u de uitvoeringsscenario's van de resultaten kunt bewaren en u hen automatisch opnieuw kunt uitvoeren. Deze scenario's bewaren alle grafische uitvoeringen (diagrammen van verplaatsingen, van inspanningen en van spanningen op de 3D-constructie) en de rekennota. De technologie « Result Memory » versnelt sterk het studieproces door de uitvoeringsfase van de resultaten tijdens de berekeningsiteraties te automatiseren.

Effel Advanced gebruikt eveneens talrijke andere nieuwigheden: gebruik van de OpenGL-technologie voor het opgeven en het uitvoeren van de resultaten in de mode "realistisch schema", nieuw net, sneller en nauwkeuriger dan die van Effel, geen theoretische grens voor de verwerkingscapaciteit, automatische rekennota's, realisatie van sequentievideo's die de constructievervorming tonen door virtuele camera's in het project te plaatsen, enz. Effel Advanced blijft compatibel met alle Effel-modules.

Het technologisch platform dat als basis dient voor Effel Advanced werd herkend als vernieuwend project en ze maakt deel uit van een EUREKA-label (Project FT-EXPERT 3335). Alle toepassingsonderdelen (modellering, netwapening, berekeningsmotor, uitvoering van resultaten, rekennota's) zijn een nieuwe generatie, Effel Advanced profiteert dus van de recentere technologieën.

Francis GUILLEMARD, president-directeur van de GRAITEC-groep: ”In Frankrijk heeft de markt van de constructieberekening zulke gebeurtenis sinds verschillende jaren niet meer gekend. Door Effel Advanced te lanceren, zullen wij voor onze klanten een vernieuwende oplossing aanbieden waarmee ze de studietijd aanzienlijk kunnen verminderen en de kwaliteit van de gebruikte documenten kunnen verbeteren".
Effel Advanced
Voorbeeld van automatische rekennota op Effel Advanced

GRAITEC-Groep : CAD en Analyse Software vor de Bowindustrie