Huidige stand van zaken Graitec software
Bij deze geven wij u een update met betrekking tot de huidige stand van zaken rond de in Nederland leverbare oplossingen van GRAITEC:

Advance Concrete versie 6.1 met ServicePack 5.
Deze laatste ServicePack is te downloaden via de GRAITEC website http://www.graitec.com/Du/download.asp

Advance Steel versie 6.1 met ServicePack 3.
Deze ServicePack is eveneens te downloaden via de GRAITEC website http://www.graitec.com/Du/download.asp

Begin dit jaar heeft AutoDesk AutoCAD 2007 uitgebracht. Voor GRAITEC had deze nieuwe versie een groot gevolg voor de werking van de applicaties. Onder andere vanwege het gewijzigde bestandsformaat van AutoCAD 2007 ten opzichte van AutoCAD 2006.
Voor Advance Steel geldt dat, bij gebruik van ServicePack 3, deze inmiddels geschikt is voor het gebruik met AutoCAD 2007.
Voor Advance Concrete  is gekozen om de beschikbaarheid van AutoCAD 2007 met Advance Concrete te laten samenvallen met de lancering van Advance Concrete 7.1.
Volgens planning moet deze medio September 2006 beschikbaar komen.

 
 Nationale Staalbouwdag 2006
Op donderdag 12 oktober 2006 staat GRAITEC Benelux wederom op de Nationale Staalbouwdag. De Nationale Staalbouwdag 2006 is het informatieve en informele trefpunt voor iedereen die betrokken is bij het opdracht geven, ontwerpen en bouwen met staal. GRAITEC Benelux manifesteert zich voor de vierde keer in een rij in het CineMec te Ede. De stichting Bouwen met Staal organiseert de Nationale Staalbouwdag 2006 in samenwerking met het CineMec.
De Nationale Staalbouwdag 2006 biedt u een dagvullend programma met onder andere bedrijfspresentaties, workshops, entertainment en de uitreiking van de Studenten Staalprijs 2006. GRAITEC Benelux is aanwezig op deze dag en zal mede een symposium geven. Verder geeft GRAITEC Benelux demonstraties van het Product Advance Steel 6.1.
Nationale Staalbouwdag 2006
 
 Advance Steel is CIS/2 compatibel

Advance Steel is CIS/2 compatibel

Het CIS/2 uitwisseling formaat is ontwikkeld om probleemloos informatie uit te wisselen tussen software producten van verschillende leveranciers met als doel de informatiestroom te optimaliseren tussen partners die betrokken zijn bij de planning, modellering, ontwerp en fabricage van constructief staal. (zie ook www.cis2.org)

De nieuwste versie van Advance Steel (6.1) is volledig compatible met de laatste CIS/2 standaard. Met deze interface kan Advance eenvoudig model informatie uitwisselen met alle CIS/2 compatibele producten. Advance kan als hoogwaardige modelleer applicatie de hoeksteen vormen tussen analyse, productie en planning oplossingen door het elimineren van het opnieuw invoeren van data en het reduceren van potentiële fouten.

GRAITEC heeft, in haar streven om haar producten verder te optimaliseren,de laatste maanden intensief samengewerkt met het CIS/2 team (AISC/Georgia Tech) om Advance Steel te testen en te certificeren naar de standaard.

De officiële CIS/2 website: http://www.coa.gatech.edu/~aisc/index.php geeft een lijst van alle leveranciers die gecertificeerd zijn voor het uitwisseling formaat. Advance heeft succesvol diverse compatibiliteit testen doorstaan en is nu gecertificeerd als product. Twee test bestanden zijn beschikbaar als download bestand om de uitwisseling compatibiliteit te valideren.

Advance Steel is CIS/2 compatibel
 
 GRAITEC realiseert koppeling met Autodesk Revit Structure

GRAITEC realiseert koppeling met Autodesk Revit Structure

Na de Autodesk Architectural Desktop heeft Autodesk enkele jaren geleden ook het product Revit geannonceerd als bouwkundig 3D platform. In tegenstelling tot de ADT is Revit niet gebaseerd op AutoCAD. Medio 2006 zal Autodesk haar productaanbod in Europa verder uitbreiden met Revit Structure, een 3D modelleer pakket voor beton en staalconstructies.

Als loyale partner van Autodesk heeft GRAITEC op basis van AutoCAD een aantal jaren geleden Advance Concrete en Advance Steel ontwikkeld. Advance Concrete & Staal gaan verder dan alleen modelleren, maar leveren tevens functies op het gebied van wapenen en staaldetaillering.

Na een volledige integratie tussen Advance en de Autodesk Architectural Desktop, realiseert GRAITEC nu de integratie met Autodesk Revit Structure. Op basis van Autodesk Revit Structure is een plug-in ontwikkelt, die het mogelijk maakt om Revit modellen intelligent in te lezen en weg te schrijven naar alle GRAITEC producten.
Dit betekent een koppeling met:

  1. Advance Concrete
  2. Advance Steel
  3. Arche
  4. Effel
  5. Effel Advanced
Een Autodesk Revit Structure model kan bijvoorbeeld ingelezen worden binnen Advance Concrete, zodat u vanuit het model vorm, bekistings- en wapeningstekeningen kan genereren. Of u kunt het Revit model gebruiken in Advance Steel voor het creëren van de verbindingen, en het genereren van de werkplaatstekeningen. Ook kunt u een Autodesk Revit Structure model analyseren binnen Effel Advanced en de wijzigingen weer wegschrijven naar Autodesk Revit Structure. Met andere woorden: GRAITEC voegt een extra dimensie toe aan de gebruikers van Autodesk Revit Structure.
 
 GRAITEC en AVEVA sluiten strategisch samenwerkingsverband
AVEVA, een toonaangevende leverancier van engineering oplossingen voor de olie- en gas industrie, process industrie, energie en scheepvaart, heeft een strategische overeenkomst gesloten met GRAITEC, ontwikkelaar van staal- en beton ontwerp oplossingen voor de Architectuur/Engineering/Constructie industrie.

De overeenkomst verenigd AVEVA’s PDMS-technologie, die wereldwijd wordt gebruikt voor het ontwerpen en beheren van offshore installaties, LNG-terminals, krachtcentrales, en topdecks voor schepen, met GRAITEC’s product “Advance” voor het ontwerpen van staal en gewapend beton constructies. De PDMS-gebruikers kunnen hun bestaande staalontwerpen uitbreiden met een op AutoCad gebaseerd ontwerp programma voor staaldetaillering  en geautomatiseerde tekeningsproductie. Dit houdt ook in het automatisch uitwisselen van gegevens en modellen van en naar staalconstructie bedrijven.

Deze overeenkomst is één van de vele gunstige resultaten van AVEVA’s strategische ontwikkeling alliantie  met Autodesk,“ zegt Richard Longdon, CEO van AVEVA Group plc. „Wij zullen een naadloos geïntegreerd product binnen een zeer korte tijdspanne kunnen leveren dankzij onze wederzijdse ondersteuning van het AutoCad-platform in PDMS en in GRAITEC’s Advance Steel . Door deze geïntegreerde oplossing kunnen ontwerpers in de traditionele AEC-industrie piping oplossingen van AVEVA gebruiken. Zowel de GRAITEC-producten als Autodesk’s AutoCad vergroten hiermee hun marktpotentie in de process industrie.“

“Wij zijn erg verheugd op de AVEVA / GRAITEC samenwerking” zegt Thierry Lamidieu, COO van GRAITEC. “Deze samenwerking biedt onze gezamenlijke klanten de voordelen van een geïntegreerde Piping / Staal- en Betonoplossing wat hen toegevoegde waarde geeft en een verhoogde productiviteit.”

 
 Betondag 2006
Betondag 2006

Op 16 November 2006 exposeert GRAITEC Benelux op de Betondag 2006. De Betondag 2006 is het informatieve en informele trefpunt voor iedereen die betrokken is bij het opdracht geven, ontwerpen en bouwen met beton. Het thema van dit jaar is ‘Beton en Water’.

De Betondag 2006 is méér dan zomaar een dagje uit. Binnen een dag krijgt u overzicht en inzicht in de laatste ontwikkelingen binnen de betonbouw en de nieuwste producten en diensten voor de staalbouw.
 
 Bouw & ICT beurs 2006

Op 29 en 30 maart was GRAITEC Benelux exposant op de Bouw & ICT beurs 2006, welke werd gehouden in de Jaarbeurs Utrecht. GRAITEC Benelux was voor het eerst deelnemer, aan de beurs die u nieuws, noviteiten en alle informatie op het gebied van Bouw & ICT biedt. Op deze beurs ontmoeten architecten, aannemers, ingenieurs, installateurs, gebouwbeheerders, woningcorporaties en ontwikkelaars elkaar, waardoor GRAITEC Benelux veel nieuwe contacten heeft opgedaan.

Bouw & ICT beurs 2006