Nieuwe klanten van GRAITEC Benelux.
GRAITEC Benelux richt zich voornamelijk op klanten en potentiële klanten in Nederland en Vlaanderen. Per week zien we het marktaandeel van de firma GRAITEC steeds meer groeien. Met tientallen programmeurs in dienst die werken aan het verbeteren van de producten die GRAITEC aanbiedt, is het dan ook logisch dat de markt hier steeds meer oren naar krijgt. Doordat GRAITEC altijd goed naar haar klanten luistert, past de software zich steeds meer aan op de behoeftes van de klanten. Op deze manier onderscheiden wij ons met andere aanbieders. Om u een beeld te geven wat voor klanten wij zo al binnen krijgen, hebben wij hieronder de meest recente aanwinsten op een rijtje gezet.

De volgende klanten hebben recentelijk voor de GRAITEC producten gekozen :

Ingenieursbureau Cobe - Oudenaarde
Ingenieursbureau SmitWesterman
    www.smitwesterman.nl
- Waddinxveen
Studiebureel Boucherie - Roeselare
Verheyen Beton
    www.verheyen-beton.be
- Arendonk
Ingenieursbureau IMD
    www.imdbv.nl
- Rotterdam
Technum
    www.technum.be
- Hasselt/Gent
DHV Bouw & Industrie
    www.dhv.nl
- Zaandam, Den Haag
Ingenieursbureau IOB
    www.iob.nl
- Hellevoetsluis
Constructiebedrijf Cossee - Rotterdam
 
 Het GRAITEC Benelux team.
Vanuit ons kantoor in Hoofddorp is het GRAITEC Benelux team actief werkzaam. De manager van de vestiging is Richard van Ammerzoden en in korte tijd wist hij de vestiging te laten groeien. Binnen 2 jaar tijd is de vestiging dan ook fors gegroeid. Lees hieronder verder en maak kennis met de Benelux vestiging van GRAITEC.

Richard van Ammerzoden


Functie : Manager Benelux Vestiging
Dagelijkse bezigheden: Het verkopen van GRAITEC producten en het coordineren van het Benelux team.
In dienst sinds : April 2003
Hobby’s : Wielrennen, muziek luisteren, skien en reizen.
 
Fons de Wit


Functie : Applicatie Manager GRAITEC Benelux
Dagelijkse bezigheden : Geven van product presentaties, training en technische ondersteuning van de GRAITEC producten. Verantwoordelijk voor de localisaties voor België en Nederland en toekomstige ontwikkelingen.
In dienst sinds : Mei 2003
Hobby’s : Zeilen en tennis

Dirk Agterhof


Functie : Application Engineer
Dagelijkse bezigheden : Het verzorgen van demo’s, begeleiden van pilots, het verzorgen van support en het verbeteren van Advance Steel t.b.v. de software ontwikkeling.
In dienst sinds : 1 September 2004
Hobby’s : Skaten, Zeilen en Squashen.
 
Kim Bols


Functie : Vertaalster Nederlands-Engels-Frans-Duits
Dagelijkse bezigheden : Vertalen van documenten voor GRAITEC.
In dienst sinds : 17 januari 2002
Hobby’s : Koken, wandelen, zwemmen en chatten.

Raphael Feddes


Functie : Stagiaire Communicatie/Marketing medewerker
Dagelijkse bezigheden : Het ondersteunen van marketing activiteiten. Verder ook het creëren van leads d.m.v. marketingprojecten.
In dienst sinds : 8 maart 2005
Hobby’s : Muziek luisteren/maken, Computeren en Voetballen.
   
 
 Nieuw !! Versie 6.1 Advance Concrete & Advance Steel.
GRAITEC komt na de zomer met het vervolg op Advance 5.1. De Graitec-medewerkers zijn nu al hard aan het werk om de nieuwe versie te optimaliseren. Hieronder zijn een aantal voorbeelden te zien die gemaakt zijn in Advance Steel 6.1 & Advance Concrete 6.1.

Advance Concrete 6.1

Een jaar lang volop ontwikkelen heeft geresulteerd in 130 nieuwe functies en verbeteringen. Dit zijn uitbreidingen en verbeteringen op het gebied van modelleren en de hieruit voortkomende sneden alsook sterke verbeteringen en uitbreidingen van het wapenen.

 

Advance Concrete 6.1 beschikt onder andere over een ‘parametrische trappen module’ voor het ontwerpen van betonnen trappen, alsook het wapenen daarvan. Excentrische en in snede verlopende kolommen zijn toegevoegd en het creëren van sparingen en inkassingen in balken. Vloeren kunnen ontworpen worden met een afschot waarbij de vloer een verlopende dikte krijgt.

 

 

Het gebruik en de flexibiliteit van stramienen is sterk verbeterd voor zowel horizontale als verticale sneden.

Met de introductie van versie 6.1 introduceert Graitec ook een nieuw berekening algoritme voor het genereren van sneden. Deze is niet alleen nauwkeuriger maar biedt de gebruikers ook meer flexibiliteit in de keuze van kleuren, layers, arceringen en dergelijke. De layer indeling voor het gebruik van Advance Concrete is nu volledig vrij en kan naar elke standaard of eigen inzicht ingesteld worden. Dit geldt voor alle fasen van het ontwerpproces, van model tot documenten.


Op het gebied van wapenen zijn ook een groot aantal aanvullingen en verbeteringen doorgevoerd. Dit geldt zowel voor het wapenen met staven als voor wapeningsnetten. De parametrische wapeningsstijlen zijn uitgebreid voor wanden en vloeren. Vanaf versie 6.1 kan de gebruiker zelf grafisch een wapeningsstijl ontwerpen en deze toepasbaar maken voor verschillende constructieonderdelen. Ook kunnen staven parametrisch geplaatst worden aan de hand van gestandaardiseerde staafcoderingen zoals NEN 6146 of ISO 4066.

De netwapeningen kunnen geoptimaliseerd worden met hergebruik van reststukken.

Tevens beschikt Advance Concrete 6.1 over een viewer om de ontworpen wapeningsconstructie driedimensionaal te bekijken en te controlen.
 

Advance Steel 6.1

Binnen Advance Steel 6.1 is er wederom veel tijd besteed aan het optimaliseren van de tekeningen.
Met name de gebruikers interface van de tekeningstijlen is geoptimaliseerd, zodat de gebruikers in de toekomst ook zelf de diverse stijlen kunnen instellen.
Ook de functies voor het modelleren van complexe platen en gebogen profielen zijn verder geoptimaliseerd, zoals u in de onderstaande voorbeelden kunt zien.
Vanzelfsprekend zal ook deze release beschikbaar zijn onder de huidige AutoCAD release inclusief de nieuwe AutoCAD R2006.
Het gaat te ver om alle honderden nieuwe en veranderde functies in deze nieuwsbrief te vermelden, wij adviseren u om een van de roadshows te bezoeken om het product nader te bekijken.

 
 UFO in Zoetermeer dankzij Advance geconstrueerd.

Advance is al gebruikt bij vele projecten. Voor deze editie van de nieuwsbrief hebben wij een project voor u uitgekozen die mede dankzij Advance is ontwikkeld. Het project werd uitgevoerd door het Belgische constructiebedrijf CSM, onderdeel van de Victor Buyck groep,

 
     
 
     
 

 
Terwijl de constructie nog in volle gang is, moet dit plaatje links het uiteindelijke resultaat worden. De vormgeving van het gebouw valt natuurlijk meteen op. Tussen alle hoekige vormen zie je meteen de ronde vormen van de UFO. Men kan dus daadwerkelijk spreken over een ‘eye catcher’. Er werd met veel enthousiasme aan dit project gewerkt en alles paste precies met behulp van Advance Steel. Dankzij de ontwikkelingen van dit project, bewijst Graitec onder meer dat ze een product aanbiedt waarin het mogelijk is om serieuze constructies te realiseren. Dit was tevens ook een test en een leerproces voor de des- betreffende klant. Zij wilden weten wat voor product, met welke mogelijkheden, hun in huis hadden gehaald. Qua modelleren ben je in staat complexere constructies te maken in Advance. De 'ufo' is het centrale punt in dit complex en vormt de verbinding tussen twee winkelblokken. In de 'ufo' worden bepaalde sportfaciliteiten aangebracht. Naast dit alles bevinden zich hier ook nog eens drie tennisbanen, houten terrassen, waterpartijen en groen.

Aantal feiten over het project.
  Project: UFO Zoetermeer.
  Bouwplaats: Winkelcentrum West Zoetermeer.  
  CSM: Hoofdberekening / Detailberekening / Werkplaats.  
  info: Gewicht 290 ton
Diameter 35 meter.
Hoogte  12 meter.
Staat op slechts 3 sokkels van beton met 800 mm doorsnede
 
  Tekenaar: Eddy Vrolix  
 
 Roadshow
Wat houd het in ?
Op 17,18 en 19 mei gaat GRAITEC Benelux er op uit om een Roadshow te geven. Misschien wel bij u in de buurt! Dit is de kans voor u om kennis te maken met een snelgroeiend, vernieuwend, flitsend product genaamd Advance. De shows worden gehouden op verschillende plaatsen en zoals nu is vastgesteld, zullen dat Hoofddorp, Zeist & Antwerpen zijn.

Wat kunt u verwachten van zo’n show ?
GRAITEC introduceert Advance R6.1
Na het succes van Advance 5.1 staat GRAITEC aan de vooravond van de nieuwe versie Advance Concrete en Staal. Graag laten wij u tijdens deze seminars ook kennis maken met deze nieuwe versie 6.1 van Advance. Het zal alleen maar een dagdeel van uw tijd innemen. We hebben een interessant programma voor u opgesteld. Van 13.00u t/m 17.00u bent u in staat om erachter te komen hoe u meer rendement haalt uit uw tekensoftwarepakket. Er zullen demonstraties gegeven worden en op die manier kunt u met uw eigen ogen het bewijs zien.

Agenda middag Roadshow

 13.00u – 17.00u

 13.00u: Ontvangst & Koffie

 13.30u: Introductie, Strategie Graitec

 14.00u: Presentatie Advance Concrete

 15.00u: Pauze

 15.30u: Presentatie Advance Steel

 16.30u: Evaluatie/evt. Vragen

 16.40u: Borrel

 17.00u: Einde


Aanmelden voor Roadshow ?
Dit kunt u doen via onze website http://www.graitec.com.

Data + plaatsen
Routebeschrijving incl. Bevestiging ontvangt u na aanmelding.
17 mei :

Zeist
KNVB Hotel
Woudenbergseweg 56-58
3707 HX, Zeist
13.00u – 17.00u

18 mei :

Antwerpen
Erasmushuis
Hendrik Kuijpersstraat 49
2640 Mortsel

19 mei :

Hoofddorp
Transpolisgebouw
Polarisavenue 1
2132 JH, Hoofddorp
13.00u – 17.00u